facebook

kontakt

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Sezona 2008/09

To je bila prva sezona zimske MNL, ko sta bila ligi v Gorici in Dobravljah združeni. Najboljše 4 ekipe iz obeh koncev so se uvrstile na final 4, ki je bil 9.3.2009 v Novogoriškem Balonu.

poročilo final 4

Z izvedbo zaključnega turnirja najboljše osmerice, ki je potekal v nedeljo 09.03.2009, v novogoriškem Športnem parku, se je končala nova sezona Zimske malonogometne lige Zavarovalna agencija Kravos. Letos je liga krenila že v deseto leto svojega delovanja, a je v preteklih sezonah potekala pod drugačnim imenom, to je Dobraveljska liga. Letos pa je z vstopom generalnega sponzorja, Zavarovalne agencije Kravos, Miran Kravos s.p., dobila novo ime, predvsem pa novo podobo. Izvedba turnirja "final eight" je bila povsem v znamenju dobrega sojenja, zavidljive gledanosti s tribun, predvsem pa dobre organizacije turnirja, ki si mirne vesti zasluži oceno odlično.

 Na vrhu lige se je nekoliko nepričakovano, a povsem zasluženo znašlo moštvo Pevonč iz Šempetra pri Gorici. Treba je poudariti, da ekipa resda ne premore odličnih posameznikov, jo pa zato krasi kolektivni duh. Fantje, ki na igrišču ves čas dihajo eden za drugega, so tudi izven njega odlična "klapa", prav gotovo pa so znali osvojeni naslov tudi dobro proslaviti.

 Uvodno srečanje turnirja se je odvijalo med ekipama IČ Gorice (najboljše moštvo goriškega dela lige) ter Siesto iz Dornberka, ki je v ajdovskem delu lige zasedla končno četrto mesto. Papirnati favoriti, moštvo IČ Gorice, so strli odpor gostov šele v drugem polčasu, odločilno pa je bilo obdobje med 18. in 25. minuto tekme.

Četrtfinalna srečanja so svoje vrelišče dosegla prav ob koncu, ko sta si nasproti stali moštvi, ki ju na eni strani zaznamujejo odlični posamezniki (F.C. Internazionale Ajdovščina) ter fanatična borbenost na drugi strani (Chardonay). Srečanje je bilo odigrano ves čas v visokem ritmu, svoje pa so dodali tudi temperamentni navijači iz Šempasa, ki so bili kot ponavadi opremljeni z bobni in sirenami. Mogoče je bil sam tempo igre le nekoliko prehud, glede na to, da je šlo za četrtfinalno srečanje.

Vendar pa je prav to dajalo slutiti, da bo zmagovalec tega dvoboja plačal svoj davek v polfinalu. Prvo polfinalno srečanje med IČ Gorico in Elito Nagode Žapuže so bolj prepričljivo, kot je bilo moč pričakovati, dobili slednji. Prvakom goriškega dela lige se je močno poznala odsotnost enega ključnih mož, Slaviše Goranoviča, ki je bil odsoten zaradi reprezentančnih obveznosti, manjkala pa sta tudi Furlan in Kudič. Bolj izenačeno je bilo drugo polfinalno srečanje. Ekipa F.C. Internazionale Ajdovščina je bila vidno utrujena od četrtfinalnega dvoboja. Končnega zmagovalca so dali kazenski udarci s 6-metrov, kjer je blestel igralec Pevonča, Filipič Leon, ki je v vratih zamenjal sicer zelo zanesljivega Bratkiča. Vse je bilo torej nared za veliki finale, v katerem sta se pomerili drugouvrščeni ekipi po rednem delu lige. Uvodne minute so bile v znamenju rahlega otipavanja na obeh straneh. Srečanje se je tako dodobra razvnelo šele v 9. minuti, ko so igralci Pevonča izvajali prosti strel, lepo je v kazenski prostor stekel Kragelj, ki pa žoge ni najbolje zadel. Le nekaj minut kasneje je prvo "smrtno" priložnost za domače zapravil Filipič Leon, toda že v naslednjem napadu je "napako" svojega očeta popravil Filipič Andraž, ki je lepo našel luknjo v gostujoči obrambi in na ta način matiral Djukiča. Odgovor na zadetek Pevonča je Elita Nagode hitro našla v razpoloženem Sukanoviču, a je še v isti minuti nasprotnik ponovno povedel. V končnici prvega dela je lepo proti daljši vratnici Pevonča stekel Vodopivec, a je bil le malenkost prepočasen ob podaji svojega soigralca. V začetku drugega dela je sledil pričakovan pritisk Elite Nagode. V 26. minuti je atraktivno posredoval vratar domačih Bratkič, v naslednjem naletu pa je Likar zadel stativo. Na polovici drugega polčasa je goste ponovno v igro vrnil Žgavc, štiri minute pred koncem srečanja pa so gledalci videli izjemni zadetek Kraglja. Srčna igra Šempetercev se je obrestovala, saj so s hitrimi protinapadi večkrat zapretili. Elita Nagode je v sami končnici tekme najprej poskušala z igro vratarja v polju, nato pa vratarja zamenjala s petim igralcem. Ofenzivna igra se gostom ni obrestovala, saj je Milanič Tjaš zadel v prazna vrata in na ta način odločil zmagovalca srečanja in hkrati tudi končnega zmagovalca lige.

Že pred turnirjem je organizator določil, da tretje mesto pripada ekipi, ki je v polfinalu izgubila s končnim zmagovalcem, je končni vrstni red ekip za sezono 2008/09 naslednji: 

1. Pevonč Šempeter,

2. Elita Nagode Žapuže,

3. F.C. Internazionale Ajdovščina.

Pevonč Šempeter

 

 

iskalnik

 


MNZ Gorica